Over ons

Dog Chaperone, vrij vertaald als Honden Beschermheer/ -vrouw geeft een indruk van de manier waarop  ik vorm geef aan de relatie tussen hond en eigenaar.

Dit geldt uiteraard ook voor de relatie met mijn eigen hond en verklaart ook de keuze voor de afkomst van onze honden. Onze eerste hond kwam uit het asiel. Een lieve Engelse Staffordshire terriër. Hij had al veel negatieve ervaringen opgedaan. Het kostte daarom behoorlijk wat inspanning om de vertrouwensband tussen hem en ons te laten groeien. We kunnen terugkijken op een mooie tijd met deze lieve hond. We hebben hem door zijn ouderdom en ziekte moeten laten inslapen.

Ook onze tweede hond had een verhaal.

Zolang als ik mij kan herinneren stond dit ras hoog op ons lijstje. Wat wilden wij graag een Weimarse staande hond, ofwel een Weimaraner. Niet alleen qua uiterlijk is het een aristocratisch ras, ook qua karakter is het een fantastisch dier. Een staande jachthond met een hoge intelligentie.

Toen het moment in ons leven daar was dat wij de tijd en aandacht voor een Weimaraner hadden, was daar onze herplaatser. Ook met haar hebben we veel meegemaakt in de beginperiode. Het vroeg veel geduld, aandacht, beweging en uitdaging om haar vertrouwen te winnen. Maar het is gelukt!

Met deze kennismaking werd wat in mij geraakt. Ik wilde zo graag weten hoe zij zich voelde, wat ze nodig had en wat ik kon doen om haar te helpen met alles wat ze moeilijk vond. Daar werd een passie geboren: een nieuwe manier van kijken, voelen en leren.

In mei 2020 mochten we onze tweede weimaraner ophalen. River is een zelfstandige, zelfverzekerde dame waar we een heleboel plezier aan beleven. 

 

 

 

 

 

 

Vanuit deze passie en uitdaging ben ik aan de slag gegaan. Ik heb ervaring opgedaan en de opleiding Kynologisch Instructeur bij Dog Vision gevolgd waardoor ik een gedegen basis heb om anderen te helpen in training en probleemsituaties.Ik ben Carina Dekker, gediplomeerd Kynologisch Instructeur en heb grote passie voor honden.

Samen met mijn man, kinderen en honden woon ik in Uddel, een prachtig dorpje op de Veluwe.

Ik hoop u te ontmoeten tijdens één van mijn trainingen!