Touch of Royal Splendor

Nest april 2024

week 1 

 

 

 

 

 

 

 

De dekking plaatsvinden medio januari 2024

Als alles goed gaat, zullen de pups rond april/ mei 2024 naar hun nieuwe eigenaren kunnen.

 

Achilles vom Heidelbachtal, geboren: 28-11-2020

NHSB: 3246570

 

Behaalde resultaten:

SJP B/ MAP B kwalificatie

Aanlegtest veldwerk rasvereniging

Appèl en Apport Proef rasvereniging

Dummy Apporteer Proef rasvereniging

Gedragstest rasvereniging

Show: U

HD A (Norbergwaarde 37,5)

ECVO getest

 

Eternity Made of Grey Silk, geboren 12-03-2020

NHSB 3188824

 

Behaalde resultaten:

SJP B/ MAP B kwalificatie

Appèl en Apport Proef rasvereniging

Show: ZG

HD A (Norbergwaarde 40,0)

ECVO getest

 

Beide honden zullen nog dit seizoen wedstrijden lopen waardoor de aangeven lijst van resultaten kan veranderen.

 

Achilles is een jonge getalenteerde reu uit gerespecteerde Duitse lijnen. Deze gedreven werker heeft al op jonge leeftijd, in meerdere disciplines, laten zien dat hij een echte werkende weimaraner is die dolgraag met zijn baas op pad is in het veld.

Naast zijn werk capaciteiten is Achilles een vriendelijke en stabiele reu die het heel goed doet binnen het gezin met jonge kinderen. Maar in hem schuilt ook zeker een waakhond, vooral als de baas niet aanwezig is. Als zijn roedel eenmaal compleet is, dan is het een zeer rustige hond in huis en een ware knuffel Weimaraner.

River is een jonge, gedreven werker. Een dame met lef, doorzettingsvermogen en grote mate van zelfstandigheid. River toont grote werklust in het veld. Dit maakt dat zij qua trainbaarheid een uitdaging is. Desalniettemin heeft River laten zien dat zij in uitdagende contexten mooi in de samenwerking kan blijven.

River is waaks maar niet onvriendelijk naar vreemden. In huis is zij, vanwege de geboden uitdagingen op werkgebied, een rustige hond.

 

De combinatie:

 

Eternity Made of Grey Silk

 •

Achilles vom Heidelbachtal

 

is op meerdere fronten fantastisch.

 

Beide honden zijn gedreven werkers, tonen moed en doorzettingsvermogen. Beide honden zijn goed in waterwerk, nemen de kraai en ander wild zonder problemen op en gaan moeiteloos door dichte dekking.

Fysiek gezien vullen beide honden elkaar mooi aan:

Sterkte punten River: goede bekkenligging, vering in de polsen, goed gebit

Sterkte punten Achilles: goede constructie, functionele en evenredige hoekingen, goed doorlopende onderbelijning, goed gebit.

Met dit nest hoop ik goed en functioneel gebouwde honden te fokken waarbij ik als ‘verbeterpunt’ van River vooral de verhouding nek/ ruglengte en de lengte van het borstbeen op een positieve manier hoop te beïnvloeden.

 

Beide ouderdieren hebben de medische onderzoeken gedaan en voldoen aan de eisen die gesteld worden door de vereniging ‘de Weimarse Staande Hond’. Vanwege de werkresultaten zal dit nest een fokcertificaat hebben.

In de lijn van Achilles is een aantal generaties terug een teef gebruikt waarbij, in een ander nest, Cataract is vastgesteld. In opdracht van de nauw betrokken Duitse Weimaraner vereniging is een uitvoerig onderzoek ingesteld waaruit blijkt dat die teef volledig vrij is van Cataract. De destijds gebruikte reu komt niet voor in de lijn van Achilles. Door hier open over te zijn kunnen we eventuele onduidelijkheden en speculaties ondervangen.

 

 

De eigenaar van de reu is nauw betrokken bij alle stappen die gezet worden. Zowel hij als ik vinden het belangrijk dit proces op een zorgvuldige wijze vorm te geven. In aanloop naar de dekking zullen River en Achilles elkaar meerdere keren zien zodat ze tijdens de dekking al vertrouwd zijn met elkaar en de dekking daardoor ook op een prettige en ontspannen manier verloopt.

De dekking zal medio december/ januari plaatsvinden wanneer er voldoende belangstelling is door serieuze gegadigden.

Neem daarom contact op voor meer informatie of wanneer je in aanmerking wil komen voor een pup.

 

Of bel/ app  06-25128644 of stuur een mailtje.